Když někdo sabotuje to, co Vy milujete

Říká se a je hodně rozšířenou radou, že lidé v partnerství, či vztahu, by měli mít něco společného, něco, co je pojí, co je udržuje na stejné cestě a na stejné vlně. Něco co oba milují, na co mají stejný názor.

Jsem i já toho názoru.

Však jsou i páry, které nic takového nepojí a také spolu žijí, nic proti tomu rozhodně nemám. Však jako partneři se lidé jistě znají a po několika letech vztahu, či kontaktu s tím člověkem si myslím, že poznáte člověka opravdu hodně. Tudíž zjistíte co ten člověk má rád, co nesnáší, jeho názory, postoje, zvyky, stravovací návyky, dni které miluje, dni které nenávidí, apod.

Však partneři i když je nic společného nepojí, jen vlastně partnerský vztah a láska, tak by se o to víc měli naučit respektu vzájemného a to respektovat toho druhého. Protože jedna z nejhorších věcí, kterou můžete způsobit tomu druhému je to, když budete sabotovat, či zkazíte něco tomu člověku, co on miluje. 

158584182_46bbb3

Chování typu, kdy víte, že Váš partner miluje něco a Vy mu to naschvál zkazíte, protože to víte, proto to beru jako vědomý čin. Tak pak vypadáte jako „Kazisvět“ a tomu druhému se zalije srdce bolestí, zklamání a smutkem, bude se cítit nepochopen, deprimovaně a bude mít pocit, že se vzájemně vzdalujete. A to vážně chcete? Takhle si sabotovat vztah?

Když víte, že Váš partner miluje svátky vánoční a zbožňuje vše okolo Vánoc, advent, přípravy na Vánoce a jako malé dítě se těší na Štědrý den, tak proč byste mu to kazili, byť přesto Vy třeba Vánoce nemáte rádi? Proč byste mu z Vánoc měli udělat peklo? Ovšem za předpokladu pokud Váš partner Vám ty Vánoce neustále necpe a nesnaží se Vás přesvědčit. Polemizuji o tom, když Vám nic nevnucuje a jen o tom víte, že Vánoce miluje.

Nebo příklad, víte, že Vašemu partnerovi záleží na jeho práci, víte, že je workoholik a dýchá pro tu práci, tak proč byste z vlastního pocitu nechuti k práci to měli kazit partnerovi a odvádět tak jeho pozornost jen na sebe? Proč? Jen protože Vy to nedokážete pochopit? Jen protože Vy to máte jinak? Je to zbytečné, chce to jen naučit se trochu respektu, k tomu druhému, nebo se brzy rozloučíte.

Dalším příkladem může být, když se těšíte na jistou událost, ať již v rodině, či mezi přáteli, dejme tomu oslavu, těšíte se, připravujete se Vy a když tam přijdete s partnerem tak chování partnera to dokonale zkazí, jelikož se neuměl ovládnout, či se choval nevhodně, či to tím dokonale zkazil. Asi takový pocit to je.

Všechny příklady jsou ze života a věřím, že Vy jich ve vzpomínkách nosíte i mnohem více. Od té doby co se to stalo mé blízké osobě a která mě i též inspirovala k tomuto článku tak jsem usoudila a dala si za zásadu, že ten kdo zkazí vědomě to, co milujete tak si nezaslouží to s Vámi sdílet, protože pravděpodobně ten člověk Vás nezvládne ani když Vám bude nejhůře. To je verze, která se mi v životě tolikrát osvědčila, že se ještě divím, že na to pokaždé jak hlupák naletím, ale je tomu tak. Sami si to vyzkoušejte v životě, prožijte si to, protrpte si to a uvidíte, že tomu tak je.

Přeci jen ne nadarmo mi jeden moudrý muž kdysi řekl, že nejdůležitějšími aspekty vztahu jsou: KOMUNIKACE, TOLERANCE RESPEKT A DŮVĚRA

Partneři mohou být rozdílní v tom co mají, či nemají rádi, avšak pokud budou mít k sobě vzájemný respekt a úctu k tomu druhému, ale i sami k sobě tak to může být šťastné partnerství.

Pokud respekt chybí, vždy to partnerství bude dusné a jeden z nich se bude cítit nepochopen a ublížen a nebude tak úplně šťastný.

U mě je tomu tak, že ten kdo mi kazí nádherné dni, či to co miluji, tak je jasné znamení, že ke mě nepatří. Ke mě patří pouze ten koho si sama vyberu srdcem a bude nás něco společného pojit, tudíž budeme mít společnou cestu životem.

Jaký máte na to názor Vy? Jak takovou situaci byste řešili, ať už v roli toho, kdo je kazisvětem, anebo v roli toho, kdo je nepochopen a ublížen?

 

Zdroj obrázku: ČESKO-SLOVENSKÁ FILMOVÁ DATABÁZE © 2001-2016 POMO MEDIA GROUP S.R.O.. csfd.cz [online]. [cit. 5.1.2016]. Dostupný na WWW: http://www.csfd.cz/film/3145-princezna-se-zlatou-hvezdou-na-cele/prehled/

O Sára Lhotáková

Jsem zrzavá slečinka trochu spisovatelka a trochu víc hudebnice, píšu a tvořím o čem chci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *