Stát sám za sebe a při sobě

Až těžká situace v životě prověří charakter člověka, takový jaký skutečně je.

Až se budete cítit opravdu naze, prodaně tak pochopíte kým vlastně jste a jak Vás situace donutí reagovat.

Až se budete cítit jako opravdový terč podvodu tak pochopíte proč vlastně máte tendenci sami sebe bránit a hájit se.

Až se budete cítit opravdu na dně tak pochopíte kdo vlastně jste a co Vás na to dno dostalo.

Až se budete cítit, že jste na hranici svého života, tak teprve tak pochopíte hodnotu svého života.

freedom3-1024x576

Stát sám za sebe a při sobě je to důležité to ani nemusím zmiňovat, jelikož obvykle nepíši o zbytečnostech. Stát sám za sebe nás obvykle donutí situace, kdy je na nás vyvíjen tlak nespravedlnosti. Když cítíme, že nejsme přijímaní vážně a opravdově, ale že nás někdo přijímá pod naší cenou. Či když nás někdo snaží se podvést a neváží si nás.

V tuto chvíli kdy se nám toto přihodí jsme nuceni stát sami za sebe, pokud si sami sebe vážíme a máme se rádi. Tak v tu chvíli skutečně stojíme sami za sebe a stojíme za tím v co věříme a za svým úsudkem.

Stát sám za sebe znamená i když jsme na všechno sami a i když pochybujeme o všem, tak i přes to věříme sami sebe a stojíme sami za sebou.

Stát sám za sebe znamená i když vše okolo je lež a snaží se vás o té lži někdo přesvědčit, avšak Vy stále věříte sami sobě a stojíte za svým stanoviskem.

Stát při sobě ve chvíli, kdy jste pod nátlakem, když jste pod vlivem více a více variant. Kdy vlastně někdo Vám říká jedno, pak další Vám říká druhé, další poví třetí a Vy sami cítíte, že správně je čtvrtvé.

V takové chvíli poznáváte jaké to je stát při sobě a nenechat se ovlivnit tím vším okolo.

Když se za něco stydíte, či si nedokážete sami něco přiznat tak obvykle ztrácíte sami v sebe i důvěru a nestojíte tak pevně sami za sebe, protože cítíte, že jste něco udělali špatného, či hanebného.

Však kdo nic takového neudělal? Myslím si, že každý někdy něco takového udělal. Jsme jen lidé a když si člověk sám sobě před sebou přizná to kým je, ale skutečně tím kým je, jak klady tak zápory, vyjmenuje si své vlastnosti a uvědomí si jaká osobnost vlastně, přijme se takový jaký je, sžije se sám se sebou a přijme i svou minulost, která sice nemusela být hezká, ale tvořila jeho. Jeho, osobnost, kterou je dnes.

A když se i za tu svou minulost a za to kým je se vším všudy dokáže postavit tak potom ten člověk skutečně našel sám sebe.

Viz citát – Když si sami za sebou skutečně stojíte, takoví, jací skutečně jste, našli jste sami sebe. „Pierre Frackh“

A je to skutečně osvobozující pocit, když si můžete sami přiznat i to zlé a vlastně zjistíte, že je to všechno lidské a že to co se stalo bylo lekcí a díky té lekci jste člověkem, jakým jste dnes. A že vlastně není za co se stydět, protože každý má něco za sebou, nějaké zkušenosti, či minulost, která jej tvoří. Každý je nějaký a nenajdete člověka, který by byl úplně čistý a nebylo by nic negativního v jeho životě. Život je pestrý a dává nám různé zážitky a zkušenosti jak dobré tak ty zlé, anebo barevné, pestré, nevyhraněné, takové abychom se naučili žít a naučili se žít sami se sebou.

To je asi jedno z nejtěžších věcí na pochopení a na naučení pro některé lidi. Přijmout sám sebe a stát si sám za sebou za to kým jste, beze studu a výčitek.

Toto si uvědomit je brána k sobě samému.

Když jsem v knížce nalezla ten citát od pana Pierra Franckha, uvědomila jsem si, co byl můj hlavní problém za poslední měsíce.

Jelikož jsem měla tendenci stát si za svým a rozčilovat se, ale jen v něčem. Úplně jsem si za sebou nestála, jelikož byly situace, zážitky a zkušenosti za které jsem se sama před sebou styděla a bála se, že by vyšly do veřejného pole.

Avšak když jsem si ten citát přečetla, zamyslela jsem se sama nad sebou, šla jsem na procházku a přemýšlela a vnitřně se sebou rozmlouvala.

Rozmlouvala jsem do té doby než jsem pochopila, že vlastně se ani není za co stydět, přijmula jsem svou minulost, své chyby a ty zážitky, které se staly a ulevilo se mi, nádherně se mi ulevilo a život se tak stal mnohem lehčím v tu chvíli.

A co Vy? Stojíte sami za sebou a při sobě? Zažili jste to již někdy? Anebo stále máte sami o sobě pochybnosti a nosíte v sobě něco nezpracované?

 

Zdroj obrázku: © 2015 PIPNI S.R.O. ALL RIGHTS RESERVED. pipni.cz [online]. [cit. 1.4.2016]. Dostupný na WWW: http://pipni.cz/500

O Sára Lhotáková

Jsem zrzavá slečinka trochu spisovatelka a trochu víc hudebnice, píšu a tvořím o čem chci.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *